Fagforum Potet inviterer til Bransjemøte 22. mars 2022

Bransjemøtet i Fagforum Potet gjennomføres i partallsår. Forrige møte var 15. januar 2020, og vi fikk da gode tilbakemeldinger på at møtet, med sine mange, korte innlegg, - ga en god oversikt over aktiviteter i bransjen. Etter to år med korona håper vi at mange igjen har lyst til å treffe bransjekolleger og få en oversikt over prosjekter og temaer som er aktuelle for potetbransjen.

Møtet holdes på Thon Hotel Oslo Airport. For de som ikke ønsker eller kan reise vil det også være muligheter for å følge møtet digitalt.

Møtet gjennomføres i tidsrommet 9.30-16.00.

Møtet er forbeholdt samarbeidspartnerne i Fagforum Potet. Andre interesserte bes om å ta kontakt på fagforum@potet.no før de melder seg på. Master/Bachelor-studenter i relevante fag er velkomne.

Det er ulik deltakeravgift for fysisk og digital deltakelse, så husk å krysse av riktig kategori i påmeldingsskjemaet (neste fane). Avgiften betales med kort ved påmelding.

Om det er stor interesse for fysisk deltakelse vil det være de første som sikrer seg plass. Dersom det er mange i en bedrift/organisasjon som ønsker å delta fysisk ber vi om dere tar kontakt på forhånd, eller alternativt deltar digitalt.

Det er viktig å følge gjeldende smittevernregler, og å holde seg hjemme om man ikke er helt frisk. Deltakeravgiften refunderes normalt ikke i slike tilfeller, men om du gir beskjed kan vi sende lenke, slik at du kan følge med digitalt.

 

Påmeldingsskjema

Informasjon

Tid
Tirsdag 22. mars 2022 kl. 09:30 - 16:00
Påmeldingsfrist
Onsdag 16. mars 2022 kl. 23:00

Aktiviteten er slutt og du kan ikke melde deg på.

  • 09:00

    Kaffe og biteti

  • * Potetaktiviteter 2022

  • 09:30

    Velkommen. Om arbeidet i Fagforum Potet

    Eldrid Lein Molteberg, NIBIO

  • 09:40

    Potetaktiviteter hos OFG / Potetdagen 5. oktober

    Silje Thoresen Tandberg, OFG

  • 09:50

    Potato Scandinavia på Grinder gård 18. august 2022

    Camilla Bye, NLR

  • * Prosjektresultater

  • 09:55

    Variabel gjødsling i potet basert på satellittbilder

    Hanna Pauline Næss Holm, NLR

  • 10:10

    Fosfor- og nitrogengjødsling til ulike sorter

    Per Møllerhagen, NIBIO

  • 10:25

    Bruk av etylen som naturlig grohemmer

    Eldrid Lein Molteberg, NIBIO

  • 10:40

    Resultater fra POTETFRIT og ANTIGRO lagringsprosjekter i potet

    Pia Heltoft, NIBIO

  • 10:55

    Pause

  • 11:15

    Prosjekt SOLUTIONS, om alternative vekstavslutningsmetoder. Aktuelt om svartsøtvier

    Kirsten Semb Tørresen, NIBIO

  • 11:40

    Vekstavslutning uten Reglone – hva vet vi?

    Borghild Glorvigen, NLR

  • 11:55

    Bedre overvåking og kontroll av kjølmark

    Annette Folkedal Schjøll, NIBIO

  • 12:10

    Betydning av lys- og temperaturforhold for vekst (prosjekt ARKTISK LYS), og lysgroing (prosjekt LED-lysgroing)

    Jørgen Mølmann, NIBIO

  • * Nye prosjekt

  • 12:30

    DivGene - ny kunnskap om tørråteresistens i potet og om tørråtepopulasjonen

    May Bente Brurberg, NIBIO

  • 12:37

    PPP SustainPotato -samarbeid for å fremme sortsutvikling av potet i Norden

    Muath Alsheik, Graminor

  • 12:44

    Fra potetsamling til norsk delikatessepotet

    Morten Rasmussen, NIBIO

  • 12:51

    Biokull i potetproduksjonen

    Eldrid Lein Molteberg, NIBIO

  • 13:00

    Lunsj

  • * Bærekraft & klima

  • 14:00

    Rapportering av matsvinn for poteter - bakgrunn, gjennomføring, nytteverdi

    Alexandra Forbord, Landbruksdirektoratet

  • 14:10

    Klimarådgiving i potet

    Hanna Pauline Næss Holm, NLR

  • 14:20

    Er avrensordningen tilpasset norsk potetomsetning?

    Thor Johannes Rogneby, Bondelagets grøntutvalg

  • 14:30

    Hvor bærekraftig er avrensordningen?

    Ingeborg Flønes, HOFF

  • 14:40

    Diskusjon

  • 15.05

    Pause

  • * Jord- og settepotetkvalitet

  • 15:25

    Hvordan bør vi forholde oss til bruk av avfall fra biogass- og komposteringsanlegg i potetproduksjon?

  • 15:35

    Gir dagens regelverk rom for å beskytte norsk settepotetproduksjon?

    Ola Nøren Johansen, Mattilsynet

  • 15:45

    Diskusjon

  • 16:00

    Vel hjem!