Velkommen til dessertkurs

Informasjon

Tid
Fra lørdag 21. september 2024 kl. 09:45
Til søndag 22. september 2024 kl. 16:00
Påmeldingsfrist
Onsdag 18. september 2024 kl. 15:00
Ledige plasser
Påmeldingsfrist utløpt

Kompetansenettverket Lokalmat ønsker velkommen til dessertkurs med Refsnes Matglede og Sigrid Rafaelsen!

 

Refsnes Matglede AS er liten bedrift som ligger like ved fergeleiet på Refsnes i Kvæfjord kommune. På Refsnes har det tyske vertskapet Susanne og Thomas bygd opp den lille bedriften over flere år. I dag har de eget produksjonskjøkken, et minirøykeri og et utebakstehus. Siden bedriften holder til midt i naturen har vertskapet direkte tilgang til de forskjellige årstidenes delikatesser De tilbyr unike smaksopplevelser tilvirket av lokale råvarer, og alle produktene lages fra bunnen av, og så langt som mulig uten konserveringsmidler og E-stoffer. Refsnes Matglede produserer spekematprodukter, syltetøy, salt, hjembakst med mer.

 

Skånlandsjenta Sigrid Rafaelsen er oppvokst på gård og har et nært og kjært forhold til mange av våre beste råvarer. Allerede som liten fikk hun delta på kjøkkenet og setter gode mattradisjoner høyt. Etter fullført kokkeskole ved Rå videregående, flyttet hun til Oslo for å jobbe hos mesterkokk Bent Stiansen på Statholdergaarden. Her gjorde hun det sterkt i flere lærlingekonkurranser. Hun trivdes så godt at hun jobbet et år ekstra i Stiansens konditori, og har nok ekstra sans for det søte. Dette vises så absolutt i hennes fabelaktige matlaging, og når det gjelder bryllupskaker er det få som kan måle seg

 

 

Meld meg på inspirerende dessertkurs!

Kursavgiften på kr. 1500,- dekker lunsj og bevertning begge kursdagene. 

 

Informasjon

Tid
Fra lørdag 21. september 2024 kl. 09:45
Til søndag 22. september 2024 kl. 16:00
Påmeldingsfrist
Onsdag 18. september 2024 kl. 15:00
Produkt
Kursavgift kr. 1500,- (dekker lunsj og bevertning)
Pris
1 500,00 NOK (inkl mva)
Ledige plasser
Påmeldingsfrist utløpt

Aktiviteten er slutt og du kan ikke melde deg på.

Tentativt program

  • Lørdag 21. september

  • 09:45

    Oppmøte på Rå videregående

  • 10:00

    Velkommen og praktisk informasjon

  • 10:20

    Forberedelse av dessertene rødbeterparfeit og gulrotkonfekt

  • 10:50

    Pause

  • 11:00

    Teknisk fagkunnskap om sjokolade og sukker

  • 12:30

    Lunsj

  • 13:00

    Forts. Teknisk fagkunnskap om sjokolade og sukker

  • 14:15

    Pause

  • 14:30

    Gulrotkonfekt

  • 15:00

    Rødbeterparfeit

  • 15:50

    Rydding og spørsmål

  • Søndag 22. september

  • 9:45

    Oppmøte

  • 10:00

    Forberedelse av potetkake

  • 10:15

    Basilikum/sitronsorbet

  • 10:45

    Fullfører gulrottkonfekt (for å ta med hjem)

  • 11:15

    Pause

  • 11:30

    Honningkrem (type creme brulee)

  • 12:30

    Lunsj med rødbeterparfeit til dessert

  • 13:00

    Fullfør potetkake (lager i et liten form, slik at hver kan ta dem med hjem)

  • 14:00

    Rabarbracrumbel honnig-yogurthsaus