Informasjon

Sted
Teams (Lenke til teams sendes til påmeldte)
Tid
Fra fredag 9. februar 2024 kl. 12:00
Til søndag 11. februar 2024 kl. 15:00
Påmeldingsfrist
Torsdag 1. februar 2024 kl. 16:00

Et kurs for alle som foredler bær til syltetøy, geleer, chutney og saft.

Et «må-kurs» for alle i bransjen og et kurs som gir god fagkunnskap. Foredling gjelder både innhøstede ville bær, hagebær og rabarbra.

 

Målgruppe: 

Matprodusenter, aktivietsbedrifter og serveringssteder med fokus på lokalmat, de som trenger faglig påfyll eller går med planer om å starte egen bedrift.

 

Målet med kurset er å gi deltakerne en innføring i de viktigste tema man trenger for å kunne starte med bærforedling. Med denne kunnskapen vil en få økt motivasjon til å fortsette prosessen hjemme. Du blir ikke utlært på to dager, men vil lære litt om mye. Og få info om hvor du henter mer kunnskap.

 

Vi jobber med følgende tema under kurset:

  • basiskunnskap i hygiene og kvalitetssikring
  • basiskunnskap innen produksjonsprosess og produksjonsutstyr
  • basiskunnskap i produktutvikling, design og markedsføring - vite litt om veien videre fra plukking av råstoff til produktet er ute hos kunden

De praktiske øvelsene må foregå på eget kjøkken, og det er flott om du kan bruke onsdagen til «hjemmelekse». Produksjon av syltetøy, gele og chutney. Prøving med ulike smakstilsetninger. Lage etiketter og vurderer de selvlagde produktene mot Torils- og andres produkter.

 

Tid: 

Kursdag 1: 09. februar kl. 12.00 - 17.00

Praksisdag: 10. februar. Øvelserr på eget kjøkken - gjøre oppgaver

Kursdag 2: 11. februar kl. 10.00 - 15.00

 

Pris: kr 1 990,- 

Påmeldingsfrist: 1. februar

Minimum 8 deltakere, maks 15. Først til mølla prinsippet gjelder.

Ved avmelding etter 1. februar belastes du med 50 % av kursavgiften. 

 

Kurslærer: Toril B. Kåven har drevet utmarksnæring og matproduksjon i 25 år gjennom firmaet Nordlysmat. Hun har vunnet en rekke priser for sine produkter for nyskapning, innovasjon og bærekraft. Hennes praktiske kompetanse med oppbygging av både produkter og markedsarbeid, gir henne unik kunnskap og erfaring som hun deler på kurset.

 

Arrangør: Kompetansenettverket for lokalmat i nord 

 

Pris: kr 1 990,- 

Påmeldingsfrist: 1. februar

Ved avmelding etter 1. februar belastes du med 50 % av kursavgiften

Minimum 8 deltakere, maks 15. Først til mølla prinsippet gjelder.

Kursdeltakerne får e-post med link til kurset på Teams. Alle må ha en god (nok) Internettlinje slik at en slipper avbrudd i kurset. Test om du har godt nok headset som passer slik at du både hører og kan prate.

 

Informasjon

Sted
Teams (Lenke til teams sendes til påmeldte)
Tid
Fra fredag 9. februar 2024 kl. 12:00
Til søndag 11. februar 2024 kl. 15:00
Påmeldingsfrist
Torsdag 1. februar 2024 kl. 16:00
Produkt
Deltakeravgift - digital deltakelse kr 1990,- uten mva
Pris
1 990,00 NOK (inkl mva)

Aktiviteten er slutt og du kan ikke melde deg på.

{{ forms.contact.errors.get('name') }}
{{ forms.contact.errors.get('email') }}
{{ forms.contact.errors.get('message') }}