Informasjon
Denne vinteren skal regjeringen oppnevne et offentlig utvalg for å utrede fremtidens matsystem, der folkehelse, klima, natur og landbruks-, havbruks-, fiskeri- og matpolitikk blir satt i sammenheng.
NIBIO har de to siste årene publisert to rapporter om Bærekraft i norsk jordbruksproduksjon. Rapportene er skrevet på oppdrag fra Landbruks- og matdepartementet. I dette frokostseminaret på Kulturhuset i Oslo presenterer Anne Kjersti Bakken (NIBIO) hovedfunn fra rapportene: Hvordan står det til med bærekraften i norsk jordbruk, og hvor ligger de største utfordringene?
Deretter blir det panelsamtale med Sigrun Pettersborg (Norges Bondelag), Audun Korsæth (NIBIO), Kjell Emil Naas (Samfunnsoppdraget bærekraftig fôr, Forskningsrådet) og Liv Elin Torheim (Senter for bærekraftig kosthold, FHI). Samtalen ledes av Vilde Haarsaker (NIBIO). Er det enighet om hvordan vi skal forstå bærekraftbegrepet når det gjelder matproduksjon? Hvilke styrker har norsk matproduksjon, og hvilke utfordringer må løses? Og hva blir viktig når arbeidet med NOU-en om fremtidens matsystem skal i gang?
Linker:
- Første delrapport fra NIBIO: Bærekraft i norsk jordbruksproduksjon. Kunnskapsstatus for videre analyser
- Andre delrapport fra NIBIO: Bærekraft i norsk jordbruksproduksjon. Premisser og tiltak for forbedringer
- Nyhetssak om andre delrapport: Mange målkonflikter på veien til et bærekraftig jordbruk
Arrangementet strømmes via NIBIOs YouTube:
https://www.youtube.com/live/dCjG0sEMgzU
Informasjon
-
8.00-8.30
Servering av frokost
-
8.30-9.00
Hvordan står det til med bærekraften i norsk jordbruk, og hvor ligger de største utfordringene?
Innledning ved NIBIO: Anne Kjersti Bakken
-
9.00-10.00
Panelsamtale med representanter fra:
- Norges Bondelag (Sigrun Pettersborg)
- Samfunnsoppdraget for bærekraftig fôr, Forskningsrådet (Kjell Emil Naas)
- Senter for bærekraftig kosthold, FHI (Liv Elin Torheim)
- NIBIO (Audun Korsæth)
Samtalen ledes av Vilde Haarsaker, NIBIO.