Til glede for noen og skuffelse for andre. Hurtigruta har dessverre valgt å prioritere cruiseturister foran oss lokale og har ikke  ledige lugarer til oss når vi ønsker.
Dette gjør at vi må legge arrangementet på land.
Stedet blir Scandic Havet i Bodø og datoene er 25. og 26. november fra lunsj til lunsj.

Hva blir så tema i år?
Hvordan møte framtida? Utfordringer og muligheter vil Helene Lillekveland fra Norsk landbrukssamvirke si noe om.

Forbrukertrender og kostholdstrender – Hva velger forbrukerne i dag til middag? Forsker Geir W. Gustavsen fra NIBIO har greie på trender.

Så har Mia Vedel Sørensen gjort en spennende doktoravhandling om karbonlagring i utmark.

Vi får høre erfaringer med grasfôra kjøttfe, om produksjon og lagring av korn til fôr, hvordan redusere prisen på grovfôr og om eng som proteinkilde.

Dette og mere til får du med deg på årets seminar.

 

Dette er 18de gang vi arrangerer seminaret slik at det er blitt en lang tradisjon som har gitt mange gode opplevelser. Deltakelse på seminaret skal gi både faglig påfyll, utvidet nettverk og inspirasjon.

Vi håper også at du kan informere medlemmer og andre landbruksinteresserte om seminaret. Merk at vi har ei stipendordning for unge og fremadstormende bønder. Tips gjerne aktuelle kandidater.


Ingen deltakeravgift men du betaler overnatting, dagpakker og middag ved avreise.

Rombestilling til Scandic Havet tlf 75 50 38 00 eller på nett https://www.scandichotels.no/hotell/norge/bodo/scandic-havet .

 

Detaljert program vil komme.

Bakgrunnsbilde: fotograf Mia Vedel Sørensen

Påmeldingsskjema

Ingen deltakeravgift men du betaler overnatting, dagpakker og middag ved avreise.

Rombestilling til Scandic Havet tlf 75 50 38 00 eller på nett https://www.scandichotels.no/hotell/norge/bodo/scandic-havet .

 

Foto: Trond Qvale

Informasjon

Tid
Fra mandag 25. november 2019 kl. 11.30
Til tirsdag 26. november 2019 kl. 14.00
Påmeldingsfrist
Lørdag 9. november 2019 kl. 12.00
{{ form.errors.get('recaptcha_token') }}

  • Mandag 25.november

  • 11.30-12.30

    Lunsj

  • 12.30

    Velkommen

  • 12.45

    Landbruk i endring. Hvilke utviklingstrekk vil kunne påvirke landbruket i nord

    v/departementsråd Leif Forsell

  • 13.15

    Hvordan møte framtida – utfordringer og muligheter

    v/Helene Lillekveland, Norsk Landbrukssamvirke

  • 13.40

    Nødvendigheten av god markedstilgang for å lykkes med nordnorsk landbruksproduksjon

    v/ Anders Johansen, Nordnorsk landbruksråd

  • 14.00

    Pause

  • 14.20

    Spisevaner nå og i fremtiden: Hva påvirker valg av matvarer.

    v/ Geir Wæhler Gustavsen, NIBIO

  • 14.40

    Ku, kraft og karbon.

    Myter og realiteter om kuas fortreffelighet, muligheter og praktiske konsekvenser for bonden, klima og folkehelse.
    v/Trond Qvale, Horgen gård

  • 15.00

    Hvordan påvirker gjengroing av kratt og buskvekster karbonsyklusen på fjellet

    v/Mia Vedel Sørensen. PhD fra NTNU

  • 15.30

    Pause

  • 15.45

    Åpent

  • 16.10

    Klimasmart gruppearbeid

  • 17.00

    Panelsamtale

  • 17.50

    Slutt

  • 19.00

    Middag

  • Tirsdag 26.november

  • 08.30

    God morgen

  • 08.40

    Korleis redusere prisen på grovfôr- tiltak som monnar

    v/Håvard Steinshamn, NIBIO

  • 09.00

    Enga som proteinkilde

    v/Anne Kjersti Bakken, NIBIO

  • 09.20

    Pause

  • 09.30

    Grønt i nord

    v/Kristin Sørensen, Norsk landbruksrådgivning

  • 09.45

    Nordnorsk matmerke

    v/interimsstyret

  • 10.00

    Forskernytt

    - Erter og andre belgvekster
      v/Ingunn Vågen, NIBIO
    - Oljevekster i nord
      v/Erling Fjelldal, NIBIO
    - Arktisk lys
      v/ Jørgen Mølmann, NIBIO

  • 11.00

    Økt lønnsomhet i korndyrking i nordområdene

    Resultater fra et samarbeidsprosjekt mellom  Finland, Sverige og Norge

  • 12.00

    Lunsj

  • 13.00

    Inspirasjonsbonde

  • 13.20

    Oppsummering

    v/Bjørn Egil Flø, NIBIO

  • 13.30

    Avslutning