Kompetansenettverket for Lokalmat Nord inviterer til kurs om videreforedling av bær

Informasjon

Tid
Fra torsdag 28. november 2024 kl. 14:30
Til fredag 29. november 2024 kl. 16:00
Påmeldingsfrist
Torsdag 14. november 2024 kl. 08:00

Mål med kurset

Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om

  • produksjon av syltetøy, gelé, sirup og chutney
  • hvordan en kan oppnå stabile og gode produkter.

Det vil bli lagt vekt på kvalitet, måling av kvalitet og sensorisk opplevelse. I etterkant av kurset vil det også være 4 timer med gjennomgang av eventuelle spørsmål og andre temaer på Teams.

Målgruppen for kurset er lokalmatprodusenter (<10 årsverk), som foredler norske bær.

 

Bindende påmelding innen 26.09.2024

 

Meld deg på her

Kursavgift kr. 2 750,00

 

Kontaktperson for arrangementet

Kurset vil ta for seg produksjon av syltetøy, gelé, sirup og chutney av bær. Det bli lagt vekt på riktig behandling fra råvare til ferdig produkt.

Noen av temaene som blir gjennomgått:

  • Råvarekvalitet, enkle kvalitetsmålinger
  • Fortykningsmidler
  • Mattrygghet og holdbarhet
  • Syltetøy- og geléproduksjon (teori)
  • Praktisk øvelse: produksjon av syltetøy og gelé
  • Sirup og chutney (teori)
  • Praktisk øvelse: produksjon av sirup og chutney
  • Regelverk; tilsetningsstoffer og merking/deklarering, evt. beregning av næringsinnhold
  • Sensorisk analyse: smaker og vurderer produktene som er produsert på kurset

 

I etterkant av kurset vil det også bli 4 timer på Teams for gjennomgang av evt. spørsmål/andre temaer. For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger, råvarer og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.