Målgruppe:

Målgruppen for dette kurset er lokalmatprodusenter med opptil 10 ansatte som driver med kjøtt og kjøttprodukter eller de som ønsker å starte med en slik produksjon.

 

Dette kurset vil ta for seg produksjonen av farseprodukter som pølser fra råvaren og frem til ferdig produkt. Vi går gjennom oppbygning av resepter, ingredienser og metodikker ved en slik produksjon. Vi vil samtidig se på utstyr for en slik produksjon.  

Tema er:

  • Kjøttråvaren
  • Hjelpe og tilsetningsstoffer
  • Reseptoppbygning
  • Produksjonsmetodikk
  • Tarmer og behandling
  • Røyking

Etter kurset skal deltagerne være bevist på de prosesser som skjer i en farse under produksjon og varmebehandling samt råvarenes betydning for et best mulig resultat. De skal være i stand til å forstå oppbygningen av en resept og betydning av dens kjemi.

Kurset holdes av Tom Christian Johannessen fra NOFIMA i regi av kompetansenettverket for lokalmat Nord.

Pris 400; 

Informasjon

Sted
webinar
Tid
Mandag 21. juni 2021 kl. 10.00 - 14.00
Påmeldingsfrist
Torsdag 17. juni 2021 kl. 16.00
Produkt
Nettkurs i Farse og Pølseproduksjon
Pris
400,00