Målgruppe:
Målgruppen for dette kurset er lokalmatprodusenter med opptil 10 ansatte som driver med kjøtt, eller de som ønsker å starte med en slik produksjon.
Dette kurset vil ta for seg nedskjæring og mørning av storfekjøtt samt noe oppdeling av andre dyreslag. Vi vil gå gjennom ulike nedskjæringer i forhold til sesong på gris og lam samt «nye» møre biffer på storfe som kan gi kunden en økt spiseopplevelse.
Tema er:
- Hva er kjøtt
- Utskjæring av ulike muskler (film)
- Mørning av kjøtt
- Spisekvalitet på enkeltmuskler
- Ulike sorteringer til videre produksjon av kjøttprodukter
Etter kurset skal deltagerne ha kunnskap om hvor på dyret de enkelte musklene sitter og hvilke som egner seg til biff. De skal ha kjennskap til ulike metoder ved mørning av kjøtt og kjennskap til de ulike sorteringene samt sesong i forhold til nedskjæring av gris og lam/sau.
Kurset holdes av Tom Christian Johannessen fra NOFIMA i regi av kompetansenettverket for lokalmat Nord.
Pris 400;
Påmeldingsskjema
Informasjon
Aktiviteten er slutt og du kan ikke melde deg på.