Målgruppe:

Målgruppen for dette kurset er lokalmatprodusenter med opptil 10 ansatte som driver med kjøtt, eller de som ønsker å starte med en slik produksjon.

 

Dette kurset vil ta for seg produksjonen av spekepølser fra råvaren gjennom resepten og metodikken til ferdig produkt. Vi vil også ta for oss ulike produksjonsmåter for hel spekemat som spekeskinker og fenalår samt hel spekemat av vilt.

Tema er:

  • Kjøttråvaren og andre ingredienser til spekepølse
  • Fermentering
  • Produksjonsmetodikk
  • Tørking og speking til ferdig produkt
  • Salt og saltmetoder til hel spekemat

Etter kurset skal deltagerne være bevist på produksjon av spekepølser og forstå de prosesser som foregår i slike produkter og være i stand til å velge riktig saltemetode for hel spekemat.

Kurset holdes av Tom Christian Johannessen fra NOFIMA i regi av kompetansenettverket for lokalmat Nord.

Pris 400; 

Informasjon

Sted
webinar
Tid
Onsdag 23. juni 2021 kl. 10.00 - 14.00
Påmeldingsfrist
Tirsdag 22. juni 2021 kl. 16.00
Produkt
Nettkurs i produksjon av spekepølser og hel spekemat
Pris
400,00