Kurs i sanking og bruk av ville vekster
Informasjon
Dette er et praktisk kurs hvor du får kunnskap og inspirasjon om sanking og bruk av spiselige ville vekster fra skog, fjære og eng.
Du vil lære å gjenkjenne ville vekster og hvordan de kan brukes. Mye av kurset går ut på å gjenkjenne ville vekster gjennom sanking, og kursholder vil også ha med ulike smaksprøver. Du vil spesielt lære om bruk av ville vekster som krydder og annen smakstilsetning.
![]() |
Kursholder Margrethe Figved driver Steinbakken gård i Dyrøy. Hun er sertifisert nyttevekstkyndig og bruker ville matplanter både i gårdens produkter og i kurssammenheng. |
Målgruppe: Lokalmatprodusenter med mindre enn 10 årsverk
Arrangør: Kompetansenettverket for lokalmat i nord i samarbeid med Bondens Marked Midtre Hålogaland og Steinbakken gård
Påmeldingsfrist: 12 juni
Målgruppe
Lokalmatprodusenter med mindre enn 10 årsverk.
Gjennomføring forutsetter minimum 8 deltakere
Avmelding etter 12. juni belastes med 50 % av kursavgiften