Velkommen til webinar om spiselige ville vekster 27. september 2023.
Vill vekst i fjellet er et NIBIO-prosjekt.
Målet med prosjektet er å bidra med et kunnskapsgrunnlag som viser potensialer for økt bærekraftig utnyttelse i fjell-landbruket av ville spiselig planteressurser i Innlandet, Trøndelag, Oslo og Viken, og Vestfold og Telemark fylker.
Det finnes omtrent 350 ville spiselige vekster i Norsk flora. Sanking og bruk av ville spiselige
vekster har lang tradisjon i landet og er en del av vår immaterielle kulturarv og identitet.
Både langs kysten og i skog- og fjellområder finnes det et mangfold av ville spiselige vekster som i
liten grad er kartlagt og utnyttet. Interessen for å utnytte disse er sterkt økende og bærekraftig
høsting etterspørres.
- Hva tilbys, omsettes og etterspørres av spiselige ville vekster?
- Hvilke flaskehalser opplever sankere og produsenter?
Meld deg på webinaret og lytt til kunnskapsrike innledere som gir deg svar på dette og mere
Påmeldingsskjema
Informasjon
Aktiviteten er slutt og du kan ikke melde deg på.
-
1200
Velkommen
Hilde Helgesen, NIBIO
-
1210
Åpning
Jorunn Stubsjøen fra Statsforvalteren i Innlandet
-
1225
Bærekraftig sanking
Cathrine Johnsen, Fru Johnsens Sopp og nyttevekster
-
1250
Lovverk og tilsyn ved sanking, foredling og salg av ville spiselige vekster
Cindy Remen fra Mattilsynet, Steinkjer
-
1315
Pause
-
1325
En kommersiell sanker forteller om sin virksomhet
Jim Andre Stene, gründer Trøndelag sankeri
-
1350
Ville vekster på menyen
Kjøkkensjef og kokk Jørgen Ravneberg på Kolonihagen restaurant i Oslo
-
1415
Botaniske drikker av ville spiselig vekster
Vanessa Krogh, gründer og daglig leder i Villbrygg
-
1440
Muligheter for næringsutvikling - hva kan myndighetene gjøre?
Siri Ingeborg Bruem, Statsforvalteren i Trøndelag
-
1505
Takk for i dag
Hilde Helgesen, NIBIO
-
1515
Slutt